Monday, August 22, 2005

Answers to Shovon's Sports Misc. 3 of 16th Aug 2005

Hi,

Prateek with a perfect ten is the winner of this one and Debasish Choudhury closely follows him. Congrats to both of them!

And here are the answers -

1. Which West Indian cricketer scored centuries in four consecutive innings against India?
Ans: Everton Weekes in 1948-49 series

2. Identify the umpire. In excitement, he called of play an over and a ball before the scheduled close of play thus depriving India the chance of a possible victory in the 1948-49 Bombay Test.
Ans: A.R. Joshi

3. Whom did Vijay Manjrekar replace as wicket keeper during the 1952-53 Kingston test?
Ans: Padmanabh Joshi

4. 1958-59 India-West Indies test series. Complete the following - Polly Umrigar, Ghulam Ahmed, Vinoo Mankad, ____ .
Ans: Hemu Adhikari (All captained India in the Test Series)

5. Who is the only other bowler to take a wicket during Subhash Gupte's 9-102 in the first innings of 1958-59 Kanpur test?
Ans: VB Ranjane

6. Which selector's vote proved to be decisive in making Ajit Wadekar the captain in place of M.A.K. Pataudi for the 1971 tour of West Indies?
Ans: Vijay Merchant

7. The calypso song "We couldn't out him at all" was composed on which Indian cricketer?
Ans: Sunil Gavaskar

8. Who was dropped from the first test in the 1974-75 series for appearing in a television interview?
Ans: Bishen Singh Bedi

9. Narendra Hirwani was on the verge of bettering the world record for most number of wickets in the debut test match. A part time spinner was called on to bowl to help him achieve the feat by taking 17 wickets. But this person took one wicket and Hirwani had to be content with a match haul of 16-136, thereby equalling the record. Who was the part time spinner?
Ans: W.V. Raman

10. During the 1983-84 test series, the spectators of which city had raised the slogan "No Kapil, No Test"?
Ans: Calcutta

4 comments:

  1. i thought your blog was cool and i think you may like this cool Website. now just Click Here

    ReplyDelete
  2. Anonymous4:37 PM

    Best regards from NY! »

    ReplyDelete
  3. Anonymous1:24 PM

    best regards, nice info video editing schools

    ReplyDelete
  4. Anonymous6:12 AM

    Enjoyed a lot! » »

    ReplyDelete

Share